η ομάδα μας

Καθεκλάκη Μαίρη

Εκπαιδευτικός, Πτυχιούχος Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης Πανεπιστημίου Πειραιά

Η αγάπη της για τον τόπο καταγωγής της ήταν το κίνητρο να μετακομίσει στο Ρέθυμνο, από την Αθήνα όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε. Έχει διδάξει σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και έχει πολυετή πείρα σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και ημερίδες με θεματικό κέντρο τις μαθησιακές δυσκολίες και τις σύγχρονες τάσεις αντιμετώπισής τους, την διαφοροποιημένη διδασκαλία και την παιδοψυχολογία. Γνώμονας σε όλες τις ενέργειές της ήταν το παιδί με την ιδιότητα του μαθητή, καθώς και οι δυσκολίες που εκείνο αντιμετωπίζει καθημερινά στη διάρκεια της σχολικής του εκπαίδευσης. Η σύλληψη του κέντρου μελέτης «σκέφτομαι και γράφω» βασίστηκε πάνω σε αυτές τις ανησυχίες της.

Κατσιβελάκη Μαρία

Πτυχιούχος του τμήματος Φυσικής Πανεπιστημίου Κρήτης

Από μικρή το ενδιαφέρον της για τη φυσική την οδήγησε στο Ηράκλειο για να κάνει της σπουδές της πάνω σε αυτό το αντικείμενο. Πάντα στόχο είχε τον εκπαιδευτικό τομέα καθώς της αρέσει να μεταδίδει τις γνώσεις της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου. Έχει εμπειρία στα ιδιαίτερα μαθήματα μαθηματικών, φυσικής και χημείας. Πλέον κάνει το όνειρο της πραγματικότητα και συνεχώς ανακαλύπτει νέους και ευχάριστους τρόπους εκμάθησης χωρίς να επαναπαύεται.

Παπαδάκη Γαλάτεια

Εκπαιδευτικός, Πτυχιούχος Τμήματος Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστήμιου Κρήτης

Φιλόλογος, με παράλληλη μεταπτυχιακή φοίτηση στην ειδική αγωγή στο Frederick University. Έχει επιπρόσθετα παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με τη Δυσλεξία, το Σύνδρομο Asperger και το Παιδικό Ιχνογράφημα του φορέα ELT News. Κατέχει προϋπηρεσία παράδοσης μαθημάτων επιπέδου Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Πτυχιούχος Αγγλικών , Γαλλικών , Ρώσικων  και ECDL.

Στούφη Νεφέλη

Απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης της Αθήνας

Έχει διδάξει σε όλες τις βαθμίδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης τόσο μέσω προγραμμάτων του Πανεπιστημίου όσο και μέσα από ιδιαίτερα μαθήματα. Μεγάλο της ενδιαφέρον είναι η Ειδική Αγωγή τομέας με τον οποίο έχει ασχοληθεί τόσο μέσα από σεμινάρια όσο και εθελοντικά σε κέντρα (ΚΕΔΔΥ). Από την αρχή των σπουδών της στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση διδάσκει εθελοντικά σε διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες με παιδιά και ενήλικες με μαθησιακές δυσκολίες. Έχει κερδίσει πολύτιμη εμπειρία παρακολουθώντας συνομιλίες από λογοθεραπευτές, ειδικούς παιδαγωγούς και ψυχολόγους σχετικά με τη σημασία της ειδικής αγωγής τομέας τον οποίο και θέλει να εξελίξει μέσω μεταπτυχιακού προγράμματος.

Λαγουδάκη Δάφνη

Εκπαιδευτικός, Πτυχιούχος Τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών Πανεπιστημίου Κρήτης

Έχει πολυετή εμπειρία στο χώρο της εκπαίδευσης, καθώς έχει διδάξει σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης παραδίδοντας ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου (προετοιμασία Πανελλαδικών Εξετάσεων). Έχει παρακολουθήσει τα εξής σεμινάρια στα πλαίσια των σπουδών της:Τυπολογία Γλωσσών, Επιστημονική Ιστορία και Διδακτική της Ιστορίας στο Σχολείο: Συμπτώσεις και Αποκλίσεις σε Θεωρητικό και Πρακτικό Πλαίσιο, Διδακτική Γλωσσικών Μαθημάτων. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια σχετικά με την Επιστήμη της Ψυχολογίας, όπως: Βιολογική και Ψυχολογική Γέννηση του Ανθρώπινου Νου, Εκπαιδευτική Ψυχολογία, Ψυχολογία της Τέχνης, Ψυχολογία του Χίούμορ, Ταυτότητα και Διομαδικές Σχέσεις. Παρακολούθηση σεμιναρίου σχετικά με τις Μαθησιακές Δυσκολίες και το Ρόλο του Εκπαιδευτικού. Πτυχιούχος Αγγλικών.

Οικονόμου Ειρήνη

Εκπαιδευτικός, Αριστούχος- Πτυχιούχος Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης- Πανεπιστημίου Κρήτης

Έχει διδάξει σε τάξεις δημοτικών σχολείων της πόλης στα πλαίσια της πρακτικής άσκησης του Πανεπιστημίου και έχει παραδώσει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου. Έχει παρακολουθήσει τα εξής σεμινάρια- ημερίδες στα πλαίσια των σπουδών της : Ένταξη παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (αυτισμός, μαθησιακές δυσκολίες, ψυχοκοινωνικά συμπεριφορικά προβλήματα) , Ψυχική Υγεία και προβληματισμοί , Ένταξη παιδιών Ρομά στο σχολείο , Η Διδασκαλία σε πολύγλωσσες/πολυπολιτισμικές τάξεις , Ψυχοσεξουαλική ανάπτυξη και αγωγή του παιδιού , Σύγχρονες Τεχνολογίες στην Πληροφορική , Βιολογία του ανθρώπου , Σπουδαστήριο ιστορικού και φιλοσοφικού παιδαγωγικού λόγου , Αναλυτικό Πρόγραμμα και η Νέα Ευρώπη , Ιστοριογραφία της Ελληνικής Εκπαίδευσης: Επανεκτιμήσεις και Προοπτικές. Πτυχιακή Εργασία: Ανάπτυξη και δημιουργία διδακτικού υλικού για την υπερθέρμανση του πλανήτη μέσω της προβληματοκεντρικής μάθησης. Κάτοχος διπλώματος Αγγλικών και Χειρισμού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.

Ξηρού Βασιλική

Παιδαγωγός, Απόφοιτος Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Κρήτης

Έχει διδάξει σε τάξεις Δημοτικών σχολείων της πόλης, σε βαθμίδα του Ειδικού σχολείου, καθώς και ως παιδαγωγός παράλληλης στήριξης στα πλαίσια της πρακτικής άσκησης του Πανεπιστημίου. Έχει εργαστεί σε διεθνές κολέγιο στην Ισπανία για ένα χρόνο, μέσω του προγράμματος Erasmus και έχει παραδώσει ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου εντός και εκτός της χώρας. Έχει παρακολουθήσει μια ευρεία γκάμα σεμιναρίων στα πλαίσια των σπουδών της, τίτλοι των οποίων αφορούσαν: την Επιστημολογία των Κοινωνικών Επιστημών, τις Ειδικές και Μαθησιακές Δυσκολίες στην Ανάγνωση και τη Γραφή, το Αναλυτικό Πρόγραμμα και τη Νέα Ευρώπη, την Εισαγωγή στη Θεωρία των Πιθανοτήτων και τη Στατιστική, τα Παιδικά Βιβλία του Καιρού μας και την Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης. Είναι πτυχιούχος Αγγλικών (Certificate of Competency in English of the University of Michigan & EDEXCEL, Level 3) και Γερμανικών (Zertifikat Deutch B1, Goethe Institut). Βρίσκεται σε μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της Ειδικής Αγωγής και έχει παρακολουθήσει συνέδρια και ημερίδες στους τομείς της Ψυχολογίας, της Εκπαίδευσης και της Ειδικής Αγωγής.

οι συνεργάτες μας

Αργυροπούλου Μαρία

Ψυχολόγος, Απόφοιτος Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Κάτοχος διπλώματος κλινικής εκπαίδευσης στην Ψυχική Υγεία (ISO9001) στην Α΄ Ψυχιατρική Κλινική ΑΠΘ (Παπαγεωργίου Γεν. Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης).Κατά την πρακτική της άσκηση έλαβε μέρος στο ψυχιατρικό τμήμα ενηλίκων του Γ.Ν.Θ ΄ Γ. Παπανικολάου΄. Επισης στη διάρκεια των σπουδών της παρείχε εθελοντικές υπηρεσίες σε κέντρα θεραπείας εξαρτημένων ατόμων, σε κοινωνικές οργανώσεις υποστήριξης νέων και παιδιών, καθώς και σε ψυχιατρικές κλινικές. Επαγγελματικά εργαζόταν σε κέντρο εκπαίδευσης και απασχόλησης παιδιών με αυτισμό και μαθησιακές δυσκολίες στη Θεσσαλονίκη, ενώ από το 2014 αναλαμβάνει ατομικές ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες. Το 2015 έγινε κάτοικος Ηρακλείου εργαζόμενη σε δημοτικά σχολεία, παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες σε γονείς και εκπαιδευτικούς. Από το 2016 διατηρεί το δικό της γραφείο στο Ηράκλειο της Κρήτης , ενώ συνεργάζεται με κέντρο αντιμετώπισης μαθησιακών δυσκολιών, λόγου και συμβουλευτικής στο Ρέθυμνο.Εβδομαδιαίως μέσω του site μας θα έχετε την ευκαιρία να διαβάζετε άρθρα της, σχετικά με θέματα που απασχολούν γονείς παιδιών σχολικής ηλικίας.

alt text

Είμαστε πολύτιμοι, όχι ακριβοί!

Δείτε τις προσφορές μας και εξοικονομήστε χρήματα σε εγγραφές και δίδακτρα!

περισσότερα