Φροντίζοντας το μέλλον του παιδιού

Στόχος μας στο κέντρο μελέτης «σκέφτομαι και γράφω» είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά να αποκτήσουν σωστές βάσεις, ώστε να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν αργότερα στο γυμνάσιο, το λύκειο, καθώς και στη μετέπειτα ζωή τους. Άλλωστε η διδασκαλία για εμάς δεν είναι απλά διανομή γνώσης: Eίναι να εμπνέεις την αλλαγή. Η μάθηση είναι κάτι περισσότερο από το να αποστηθίζεις δεδομένα, είναι να φτάνεις στην κατανόηση… (William Arthur Ward)

η φιλοσοφία μας

Η φιλοσοφία μας είναι να μάθουμε στα παιδιά να αξιοποιούν σωστά το χρόνο που διαβάζουν. Γι’ αυτό το κέντρο μελέτης «σκέφτομαι και γράφω» δεν ακολουθεί τη διαδικασία των φροντιστηρίων ούτε είναι συνέχεια του σχολείου. Αυτό που προσφέρουμε εμείς είναι καθημερινό διάβασμα, βάζοντας τις σωστές βάσεις, μαθαίνοντας στα παιδιά πώς να μαθαίνουν, οργανώνοντας σωστά τη μελέτη τους και προετοιμάζοντας κατάλληλα τα μαθήματα της επόμενης ημέρας.

Εμείς ως έμπειρο εκπαιδευτικό προσωπικό και εσείς ως γονείς έχουμε ως μοναδικό στόχο την ικανοποίηση των παιδιών σας και την διαμόρφωσή τους ως ολοκληρωμένες προσωπικότητες τόσο πνευματικά όσο και συναισθηματικά. Χαρούμενο παιδί για εμάς είναι το παιδί, το δικό σας παιδί, που με την καθοδήγησή μας θα μάθει να διαχειρίζεται το χρόνο του σωστά, διαβάζοντας σωστά. Το αποτέλεσμα είναι χρόνος για παιχνίδι, χαλάρωση και ποιοτικότερη προσωπική σας ενασχόληση με το παιδί σας, χωρίς το άγχος και τα αρνητικά συναισθήματα του σχολικού διαβάσματος.

Τέλος, το κέντρο μελέτης «σκέφτομαι και γράφω» έχει ως απώτερο στόχο την καλλιέργεια της αγάπης για το διάβασμα, την διαμόρφωση κριτικής σκέψης, ώστε οι μαθητές μας να πατάνε στα πόδια τους ως αυτόνομοι και ανεξάρτητοι χαρακτήρες στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

τρόπος μελέτης

 • Μαθαίνουμε στα παιδιά πώς να μαθαίνουν (μεταγνώση).
 • Δεν εποπτεύουμε απλώς, λύνουμε απορίες και καλύπτουμε κενά.
 • Όταν τελειώνουμε το διάβασμα κάνουμε επαναλήψεις και αφήνουμε το παιδί να επιλέξει με τι θέλει να ασχοληθεί (παιχνίδι, εκπαιδευτικά προγράμματα στον Η/Υ, κατασκευές, κ.α.)
 • Ενημερώνουμε καθημερινά τους γονείς για την πορεία των παιδιών τους.
 • Οργανώνουμε το χρόνο του διαβάσματος και έτσι έχουν ελεύθερο χρόνο για να ασχοληθούν με ότι άλλο επιθυμούν.
 • Επιβραβεύουμε τις πράξεις των παιδιών.
 • Αντιμετωπίζουμε σωστά τις μαθησιακές δυσκολίες.

τα προγράμματά μας

 • ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  Δημοτικό: καθημερινή μελέτη 2 ωρών σε όλα τα μαθήματα
  Γυμνάσιο: καθημερινή μελέτη 3 ωρών σε όλα τα μαθήματα
 • ΒΑΣΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  Δημοτικό: καθημερινή μελέτη 1 ώρας στα μαθήματα Γλώσσα - Μαθηματικά
  Γυμνάσιο: καθημερινή μελέτη 2 ωρών στα μαθήματα Γλώσσα - Κείμενα - Ιστορία - Μαθηματικά - Φυσική
 • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ
  Καλύπτουμε κενά και κάνουμε επαναλήψεις σε ό,τι αφορά το μάθημα της Γλώσσας
 • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΛΥΝΩ
  Καλύπτουμε κενά και κάνουμε επαναλήψεις σε ό,τι αφορά το μάθημα των Μαθηματικών

συμβουλευτική γονέων

Μία από τις παροχές του κέντρου μελέτης «σκέφτομαι και γράφω» είναι η συμβουλευτική γονέων σε συνεργασία με την ψυχολόγο Αργυροπούλου Μαρία.

Η συμβουλευτική είναι η επαγγελματική βοήθεια που παρέχεται στο άτομο με σκοπό την αναγνώριση και αντιμετώπιση προβλημάτων, καθιστώντας ομαλότερη την καθημερινότητά του. Αποτελεί μία διαδικασία κατά την οποία ο συμβουλευόμενος συμφιλιώνεται με τον εαυτό του, βρίσκει λύσεις που αποζητά, διαχειρίζεται κρίσεις και αναπτύσσει αυτογνωσία και αυτοεκτίμηση.

Η συμβουλευτική γονέων μπορεί να βοηθήσει τους γονείς  στην αντιμετώπιση κρίσεων μέσα στην οικογένεια. Τέτοιες κρίσεις μπορεί να είναι: διαζύγιο και πένθος, συμπεριφορικά προβλήματα παιδιών,προβλήματα συναισθηματικής φύσεως, αλλαγή περιβάλλοντος καθώς και θέματα που σχετίζονται με την διατροφή και τις συνήθειες ύπνου των παιδιών.

alt text

Είμαστε πολύτιμοι, όχι ακριβοί!

Δείτε τις προσφορές μας και εξοικονομήστε χρήματα σε εγγραφές και δίδακτρα!

περισσότερα